Tuesday, May 15, 2012

Wajah-Wajah Yang Ditinggalkan.

Tiba-tiba rindu lak ngan anakbuah yg atie jaga kat Ipoh aritu...keletah & tutur kata mereka membuatk atie trsenyum sendiri.
Biasa la budak2 klu xbergaduh..mmg tak sah.Bila atie gtau ari isnin IBU nak balik umah...masing2 sedih la pulak.Suh Ibunya postpone...jgn balik dulu.
Anak2 adik atie yg kat Ipoh ni mmg panggil atie IBU...bkn MAK YANG cam anakbuah yg lain..mungkin sbb atie rapat ngan depa kot.
Yg paling kecik tu dah makin laju merangkak..klu kita pakai tudung,mula la angkat tangan suh dukung dia...mmg geram ngan dia ni sbb tembam sgt.Suka geget lengan dia..hikhik
Anakbuah gambar yg lasttttt tu..
lg best layan sbb mulutnya cam bertih jagung.Ada jer yg nak dibebelkanya.Sonok atie melayannya...
Klu nk g keluar jln2,atie suka pakaikn bedak & gincu kat dia.Pastu dia akan tanya kita semula...baby tantik tak?Baby tu panggilan tuk dirinya...
Anakbuah yg 3 org gambar tengah tu...nakal la jgk...yg pompuan tu rajin gak menolong mama/ibunya memasak.
Klu disuruh buat apa pon..dah blh la.Almaklum la anak dara...selalu suh jaga adiknya yg kecik tu lar..panggil ngan panggilan Angah jer
Riuh rendah bila bersama mereka..bila dah blk ni rasa sunyi sgt.Mula la trbyg2 wajah mereka..pastu call mama depa tanya budak2 tu sdg buat apa.Sibbaek ada HP..masing2 semua nk bercakap dgn  ibunya ni.....
 Dak Aqmar

 Angah Husna,Hakim & haiqal
Baby (Affriena)


p/s:harap2 korang xjemu baca n3 ni..bkn apa rindu lak ngan anakbuah yg br ditinggaikn semlm :(

21 comments:

Kakzakie said...

Keluarga kakak pun sama atie. Anak kakak panggil mak saudara mummy long, abah din, mak ton, mama leha, mama zakie ikut anak dia panggil apa. Mungkin tradisi jawalah agaknya...

Tengok mereka semua tu memang comellah atie..

PutriesNoora said...

comelnya semua kak tie..hehehe

HALAMANKU said...

lah lah Aqmar comelnyer kak tie.. memang gebu tgk pipi tu.. tu lah kak time ramai2 riuh bila dah pisah tu terasalah sunyi.. he he he kak cam sedap gulai pisang muda tu.. walau tak pernh makan he he he

IntaNBerliaN said...

aqmar tu makin tembam.. sk tgk tgn dia tu.. siap beketoi2...

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

Kak zakie...entah lar.Klu org jawa depa biasa panggil Wak ker..hihi

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

PutriesNoora..terima kasih.nakal2 semua tu :D

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

Halamanku...Erma,mmg gebu Aqmar tu..kat sana mmg k.atie asyik mengeget lengan dia..pp dia..hikhik.Sampai nages k.atie kejekn.:D
Gulai pisang?org melayu perak jer kot yg tau makan :D

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

Intanberlian...ha'ah mmg makin tembam & makin ligat.Klu dgr dia ketawa lg kelakar...cam santa claus..hikhik

Cik Ina Do Do Cheng said...

atie seronoklah ko ada anak buah, lagi anak buah yang keletah. nampak muka pun keletah mesti cerdek: )

umi's cup cake said...

sayu plak rasa...sebab tu la rela tak out-station, tak nak jauh dgn anak2

TeacherAzimah said...

asalkan namanya 'kanak-kanak' mereka mmg blh buat kita kerinduan kan... apatah lg klu anak sendiri.

LYAfrina said...

bila kt dah jaga..mmg kt akan tringat n rindukan ajer kan..

Sally Yatiey said...

Comel2 dan nakal2 anak buah Kak Atie ^_^

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

Ina..mmg sonok klu nakal sgt pening kepala..hihi
Anakbuah atie ramai..tp adik ni yg anak2nya masih kecik lg.
Bukan muka cerdek..muka noty2 semua!

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

Umi's cup cake....mmg sgt rindu bila brjauhan ngan anak2.
Tp klu kena outstation gak..trpaksa gak ya..klu dah brkeje :D

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

Teacher Azimah...betul tu,kanak2 la yg menceriakn hidup kita!
tanpa mereka mmg sunyiiii

Terima kasih singgah Azimah

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

Lya..betul tu,tingat senyuman & keletah si kecik tu...gerammmmm:D

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

Sally Yatiey...mmg semuanya muka noty2..hikhik
Terima kasih singgah :D

anitadiana said...

comel-comel dan tembamnya..anak buah ita semua dah besar-besar..anak ita si arisya yg paling kecil..tak ramai...semua dapat sepasang tak nak beranak lagi,,along sepasang,arwah angah sepasang,ita aje lebih 3 org,adik sepasang..semua dah bersekolah kebangsaan dan menenggah...

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

salam anita..dah bsr2 gak anakbuah ita ya...adik berdik k.atie cuma k.atie sorang jer yg sepasanga naknya..yg lain ada 3 org,5 org,4 org anak...:D

CheNamNam said...

aloloo tomeinyer baby pakai tudungg...merah lagikk...syilauuuu ahhhh...!!

© Azatiesayang | Templates by : Nurulchumel's Design | All Rights Reserved™