Wednesday, April 4, 2012

Ke Pelabuhan Klang.

Salam semua...dah 2 hari atie xmasak & 2 hari gak xdpt nk bw... buat n3 sbb sgtttt sibuk.
Bkn sibuk hal atie tp sibukkan hal MyLaling atie tu lar.
2 hari ni mmg kami ulangalik ke KL...Pelabuhan Klang...Kompleks PKNS,shah alam...menguruskan pasport pekerja indon MyLaling.Skrg sibuk program pemutihankan?
Byk gak keje kena buat..kehulu kehilir kami.Asalnya dah dtg hari selasa...pegawai tu gtau akan siap dlm masa 5 jam(walhal masa tu dah kul 3 ptg..mana sempat,office nk ttp!)
Fikir2 nak dok hotel ...mana ada bwk pakaian!
Mmg kami dtg selai sepinggang jer sbb xder niat nk nginap kat KL.
Kemudian MyLaling ckp balik perak la dulu..esok dtg lagik(arini lar).
Syian dia dia drive sorang2.
Awal pg tadi kami brtolak lg ke KL..
g kompleks PKNS ambik segala macam borang2...terus menuju ke Pelabuhan Klang lak(Jabatan Imigeresen Malaysia).
Lama gak menunggunya!.Alhamdulilah,settle semua.InsyaAllah,hujung bln nanti siaplh passport pekerja2 tu & kami akan ke pelabuhan Klang lagikk




31 comments:

Amie said...

Assalamualaikum Atie,
dia isteri mithali.....sanggup temani suami, moga kekal bahagia hingga ke akhir hayat!

Puan Kutu said...

sanggup temani ur laling tu.mmg bertuah ur laling dpt isteri macam atie..:)

Acik Erna said...

asalam atie..jauh jugak tu kan..berulang alik..tapi alau keje beres tak kan atie..berbaloi jugak

Cik Ina Do Do Cheng said...

azatie pasaraya giant kat depan imegresen tu selalu cik ina terjah.

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

Salam Amie...Aminnnnnnn.Semoga kita semua para isteri..adalh isteri2 yg mithali & solehah.InsyaAllah.

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

salam Puan kutu..Terima kasih.kita kaum wanita ni kan dijadikn dr rusuk kanan llaki,jadinya mestilah sentiasa disisinya.:D

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

Salam K.Erna..betul tu,yg penting keje beres.sampai ngantuk2 HB drive...kiter la tukang picit2 bahu dia :D

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

Salam Cik ina..la ya ker?Klu tau leh gede2 ngan cik ina.hihihi

fieda said...

ye la kak atie selalu jadi peneman yg setia..

LYAfrina said...

aduhai..msti letihkan berulang .. tp xpela.. kesetiaan seorg isteri disamping suaminya... byk ganjarannyakan..

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

salam Fieda...tanggungjwb seorg isteri,sentiasa berada disisinya :D

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

Salam Lya...k.atie yg jd peneman ni mmg xletih tp syian lak kat HB yg drive sorang2 sbb k.atie takut nk drive..:(

LinRosly said...

Assalamualaikum Atie

Tempat isteri disisi suami...susah dan senang...semoga selamat dalam perjalanan walau dimana sajer destinasi yg dituju...Aamin...

Masya said...

bgslah tu temankan hubby... lgpun jauh perjalanan boring kat pejabat imegresen tu boleh borak2 kan.... kan... dah dekat sgtlah dengan rumah mak saya kat pelabuhan klg ni...

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

Salam K.Lin..betul tu.Terima kasih mendoakn kami berdua.Aminnn

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

Salam Masya...sepjg perjlanan mmg bersembang jer kejenya..klu tak HB ngantuk lar...
Kat pejabat imigresen tu..k.atie tggu lam kete jer,malas nk masuk sbb ramai sgt org!

Myra Jay said...

Takpela kak, leh jalan2 sambil2 tu :)
Tp pelabuhan Klang takdak pape kan, boleh la kalau nak tengok kapal2 ;)

IntaNBerliaN said...

bagus kak tie.. sentiasa teman hubby :-)

Cik Rose Cute said...

Kalau pegi pelabuhan masuklah simpang kiri menghala ke banting...singgah umah cik rosr hihihi

ieda said...

saya x pernah sampai kesini layie akak .. ;)

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

Salam Myra..ada hal kat jabatan imigresen,klu tak mmg k.atie pon xsampai gak kat sana..hihi

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

Salam Ina..sapa lg temankn..wife dia lar:D

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

Salam Rose..oo dok banting ya.Lom pernah sampai banting laie..hihi

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

Salam Ieda..dah nk buat passport pekerja...kena gak sampaikn kat sana gak.
Okey la..tapi JAM teruk kat klangggg!

|| NaFiRaa || said...

isterikan teman setia suami.. hhehehe..

Sue @ Nenie said...

Salam Kak Atie..semoga segala urusan dipermudahkan olehNya....

amiey lee said...

bangga ngan kak atie..isteri yang berada disisi suami

anitadiana said...

biasa lah tie..bila berurusan tu mesti banyak hari..nasib baik tie jadi peneman yg setia...

ibh_sue said...

Asmlkum..
Penat tu..ulang alik KL Klang..
Tp..tak apa la..sbb teman hb kan..Boleh la anggap tu macam jln2 berdua (^_^)

Asmara said...

Moga urusan dipermudahkan ye kak! Mmg kene buat kat situ eh? Baru tau. :)

IdaShazana said...

kak...meh la singgah rumah saya kt klang ni, tak jauh dr hospital klang

© Azatiesayang | Templates by : Nurulchumel's Design | All Rights Reserved™