Tuesday, April 10, 2012

Lempeng & Kari Daging

Salam....slmt pagi di hari selasa.Sebenarnya atie jarang menayang menu bekpes...malas nk snap pepagi..hihi
Arini terrrrajin la sikit...inilah bekpes atie ngan MyLaling pg tadi.Sukerrr lak dia...berselera sungguh mkn...cicah ngan kuah kari(gulai dr umah kenduri..ada laieeee)
Biasa org buat minum ptgkan lempeng2 camni...cicah ngan sambal tumis?Pg ni xder idea nk msk apa...nk buat roti jala,mcm xsempat jer.
Maka trhasil la idea ni...gemok2 atie gulung,biar cepat kenyang.hihi.
Resepi?Xyah la...satu lagi masakan yg pejam mata jer membuatnya..kan K.Erna:)
Jemput semua...jgn risau kat dapo ada lagikkk...


23 comments:

amiey lee said...

aduihhh terliurrr sedappp

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

salam Amiey..lempeng pon cam hangus jer tu:D.Garing lagi sodap!

izan mama mia said...

hehe menu kita hampir sama hr ni..bezanya,..hr ni my hubby buat sarapan...roti canai ngan sambal ikan bilis...sesekali hubby masak sedap gak...

lempeng tu kalau makan ngan kuah kari pon sodap...

ijayuji said...

Salam kak atie! kita suke betul lempeng pekak gini cicah kari :D kalau ayah kita suke tabur gula tak pun letak susu manis :D ehehe... kita mmg gemor sgt cicah ngan kari :D

anitadiana said...

sedapnya..tadi kawan kat opis yg namanya sama tie juga..belikan ita lempeng dan sambai ikan bilis...sedapnya terbaikkkkkkkk...tie ne lempang ne lagi lah sedap cicak kari pehhhhhhhhhhhh....

nuyui a.k.a miss YUI said...

sdp ni kak..

Watierman said...

Assalam Dik Atie....lempeng ni pun fav.anak-anak Akak...kalau selalu tu..siap simbah kuah kari..kasi banjir gitu..makan pagi2 ni kejap perut tau...Best!

Kakzakie said...

Cantik juga atie buat lempeng gulung-gulung macam tu. Kakak selalu tepek sekeping-sekeping. Bagus cara atie nie... nanti kakak ikut.

Cik FaRiZaM said...

sedap nye >_< lama tak makan lempeng

salam singgah , salam kenal n follow blog awak


follow sy juga ye

http://afasz.blogspot.com

ieda said...

huwaaaaaaaaaaaaaa
memang kegemaran saya dan family nie kak
kalau penat2 kami melempeng aje ..
x dan letak anak2 dah nak huhuh

fieda said...

sedapnyer kak atie uuiii....nak sepingggan..hiihi..

Ardini Humaira said...

dapnyee... lama tak pekena kari gara2 alahan dengan bau rempah :D

Zana Adieyza said...

assalamualaikum kak tie.. rindu nak komen kat blog kak tie ni..

ni menu petang yg besttttt.. makan ramai2 dgn family bertambah la bestnya!!

Amie said...

Assalamualaikum Atie,
dan cukup sedap tu Atie...lagilah cicah dengan kari dari tempat kenduri! Berkat tu hasil rewang alias gejobos!

Norzie hany said...

Salam Atie...sedapnya lempeng cicah kari daging.

nanakimie said...

sedapnya sis:)

nak cket,ada lagi x?hee...

Rose Khadijah said...

lempeng ni..kalo buat kat kg sure tak cukup..makan ramai ramai gituew..

sedapnye kakk..

mie said...

terliur plak nak makan ni..
dah lama x makan lempeng..
hehehehe

Kaz said...

Kak Atie, sedap npk lempeng tu. Kenapa tak nak letak resepi, bolehlah org amatur mcm Kaz ni try juga. Ingat lg resepi tempe goreng yg Kaz belajar dari kak atie, sampai sekrg jadi pujaan sekeluarga.

Kaz said...

Kak Atie, sedap npk lempeng tu. Kenapa tak nak letak resepi, bolehlah org amatur mcm Kaz ni try juga. Ingat lg resepi tempe goreng yg Kaz belajar dari kak atie, sampai sekrg jadi pujaan sekeluarga.

Kaz said...

Kak Atie, sedap npk lempeng tu. Kenapa tak nak letak resepi, bolehlah org amatur mcm Kaz ni try juga. Ingat lg resepi tempe goreng yg Kaz belajar dari kak atie, sampai sekrg jadi pujaan sekeluarga.

Tihara said...

lawanya lempeng digulung2 camtu..rajin :)

D'aNie said...

sedap nya kak, sy pon last week buat jugak..tapi lagi dahsyaaatt sebab wat utk mkn malam..muahahhaa..best gak cicah ngan sekaya n peanut butter..kikikiii..belasah ja janji perut masyukk...

1 more, cantiknya "baju" baru akak, blue....lama xsinggah sini..

© Azatiesayang | Templates by : Nurulchumel's Design | All Rights Reserved™